AKO SI CHRÁNIŤ OČI PRI PRÁCI S PC (AKTUALIZÁCIA) 1x

11.01.2019 11:56

 

"A bude to znamením na tvojej ruke a pamätným poväzkom medzi tvojimi očima, lebo silnou rukou nás vyviedol Hospodin z Egypta." Exodus 13:16

-   -   -

 

V našom minulom článku sme rozoberali skôr technické detaily: https://www.biblik.sk/news/ako-si-chranit-oci-pri-praci-s-pocitacom/

Dnes Vám však môžem vďaka Pánu Bohu sprostredkovať vlastnú, veľmi zaujímavú skúsenosť: Obvykle som býval pri PC do 4-5 hodiny ráno. Všimol som si však, že okolo pol druhej v noci napriek unaveným a suchým očiam sa mi zrazu začalo na obrazovku pozerať úplne dobre! Hovorím si, no tak super, a pokračoval som v práci. Ale potom na druhý deň to bolo na mojich očiach poznať.

Veľmi podobné, (o niečo menej intenzívne) je to okolo pol druhej - druhej hodiny poobede! Oči ako by dostávali novú energiu!

Všimol som si, že keď MEDZI 13:00-15:00 NEPOZERÁM DO POČÍTAČA (rovnako aj okolo 1:00 - 3:00 v noci) moje OČI VÔBEC NIE SÚ UNAVENÉ! Jedná sa u mňa o nejaký cyklus regenerácie očí, vo Vašom prípade to najskôr bude podobné. Pri troche bdelosti to môžete vycítiť a nastaviť si to aj sami. Naozaj to stojí za to. Zdá sa, že ak v období tohoto regeneračného cyklu oči šetríte, môže sa to veľmi pozitívne prejaviť. Investovať čas do zdravia je dobrá investícia.

 
AKTUALIZÁCIA 1:
Poznáme spojenie očí a pečene. Problémy s očami však môžu niekedy znamenať aj problémy s pečeňou. Ak si dáte do google "eyes liver"  "The eyes are the sensory organ related to the Liver. If you have any eye issues, including blurry vision, red or dry eyes, itchy eyes, it may be a sign deep down that your Liver is not functioning smoothly. The tendons are the tissue associated with the Liver. TCM says that strength comes from the tendons, not muscles." / Oči sú senzorický orgán spojený s pečeňou. Ak máte akékoľvek problémy s očami, rozmazané videnie, červené alebo suché oči, svrbenie očí a pod., môže to byť varovný signál, že Vaša pečen nefunguje celom hladko. Pečeň súvisí takisto aj so zdravím šliach. (existuje súvislosť s niektorými ortopedickými ťažkosťami a stavom pečene, dosl. "Pečeň ovláda šľachy" zdroj tu) Tradičná čínska medicína hovorí, že sila pochádza zo šliach, nie zo svalov."

Nás však zaujali orgánové hodiny podľa:

 https://www.alternamedica.sk/tcm.html

 

Je zaujímavé, že hodiny, ktoré som pocitovo určil ako dobu regenerácie očí, kedy je zvlášť vhodné očiam dopriať oddych od obrazoviek (01:00-03:00, ale aj 13:00-15:00) sú podľa horeuvedenej tabuľky hodiny pečene!