MUDr. DAVID FREJ: JE MED ZDRAVÝ?

20.02.2022 20:36

Je med zdravý? MUDr. David Frej:

Poznámka Biblik: jeden krát v živote som na raňajky zjedol med z Kauflandu a tri týždne som sa liečil... To, čo vidíte v obchodoch aj v tzv. medárskych obchodoch síce častokrát nesie názov MED, ale med to nie je! Obchodníci, ktorí sa zaoberajú chovom včiel, najskôr poznajú metódy, ako zvýšiť objem medu (možno včelám nasypú cukor, alebo to hnusné krmivo s glukózovým sirupom, pozr. čl. o glukózovom sirupe, bod č. 3. tu)

Ak včelár používa krmimo s glukózovým sirupom, takému medu je podľa mňa dobré sa vyhnúť oblúkom (názov krmiva s glukózovým sirupom napr. APIVITAL) Keď takéto svinstvo preženietie cez včelu, možno máte medu koľko chcete... Ale obvykle je to iba presladená hmota, ktorá si myslím, že je ešte škodlivejšia ako cukor. Včela by mala byť posvätná, včelstvo by sa nemalo zneužívať na biznis.

Kôli alergénom je známa informácia, že med by mal byť zo vzdialenosti do 20km. Nie je jednoduché nájsť normálneho včelára, ktorý sa nezaoberá ziskom. Z bio-obchodov, med ktorý sa dá jesť je napr. MED Z DOUPOVSKÝCH HOR

 
Zaujímavé informácie o mede a o včelách, ktorú  ti  žiaden obyčajný včelár nepovie:
Duše K - tentokrát o svobodném včelstvu s Ondřejem Kloučkem:

Zaujímavé informácie o mede a o včelách, ktorú  ti  žiaden obyčajný včelár nepovie:

Duše K - tentokrát o svobodném včelstvu s Ondřejem Kloučkem:



Viac tu: https://www.biblik.sk/news/dusek-zaujimave-informacie-o-mede-a-o-vcelach/